Вход

×

Отблизо

За това събитие вече не се продават билети!

при Театър Възраждане, Bulgaria на 28 XI 2017 от 19:00 до 21:00

_
КОД за събитието към FastPay : 29292
Описание

Автор:

Патрик Марбър

Превода:

Искра Ангелова и Пламен Марков

Постановка и музикална среда:

проф. Здравко Митков

Сценография:

Невяна Кавалджиева

Фотограф:

Георги Златарев


УЧАСТВАТ:
Рая Пеева - Алис
Боян Младенов - Дан
Роберт Янакиев - Лари
Мариана Жикич - Ана

110 минути

Здравко Митков

премиера – 8.10.2011

„Отблизо“ на Патрик Марбър е изключително успешна британска пиеса. Неслучайно бе екранизирана през 2004 г., а в главните роли влязоха Натали Портман, Джулия Робъртс, Клайв Оуен и Джуд Лоу, всички под режисурата на Майк Никълс. Сега обаче няма да говорим за кино, а за театър.

На 8 октомври на сцената на театър „Възраждане“ премиера имаше „Отблизо“, поставена от Здравко Митков. По принцип работата на Митков е изключително любопитна за наблюдаване и „Отблизо“ е поредното доказателство.

Сюжетът разказва за две двойки, които по ред причини, случайности или не, по няколко пъти пресичат животите си, като за всяко нещо, което правят, откриват причината в сърцето си. Звучи прекалено романтично, а всъщност не е. „Отблизо“ на камерната сцена на „Възраждане“ е динамична постановка, която грабва вниманието още в първите минути. Малката сцена и близостта на публиката създават усещането, че това, което гледаме не е театърът, а реалност, случваща се непосредствено до нас.

…..

„Отблизо“ може да ви каже много за отношениятао между хората, за изневярата, за различните възможни определения на това какво е любов. Сексът е основна част, защото той заема важно място и в живота извън театралната сцена. В някой от персонажите спокойно можете да се познаете, защото няма „театър“ в реакциите и размислите на четиримата герои. „Отблизо“ е изключително разбираема пиеса, която е прочетена и поднесена по възможно най-добрия начин. Колкото е пряма и достоверна за зрителите обаче, толкова е и сложна за актьорите, защото реакциите и държането им на сцената предполагат обемен емоционален багаж.

Особено впечатление прави играта на Рая Пеева, която, оказа се, дебютира на професионалната сцена. Този факт искрено учуди мен и моите колеги, тъй като нейното изпълнение бе много добро. По никакъв начин младата актриса не подсказа, че излиза за първи път на професионална сцена и вероятно заслуга за това има и режисьорът Здравко Митков. Останалите актьори – Мариана Жикич, Даниел Цочев и Роберт Янакиев са достатъчно познати и който се интересува от театър, вероятно знае какво ниво може да очаква от тях.

Неда Ковачева

Div.bg

Динамичната постановка въвлича зрителя още с първите реплики. Те са като „откраднати“ от живота, от монотонността и от работа. А малката за ежедневните проблеми сцена и близостта на публиката с актьорите носят усещането, че това е самата реалност – и никакъв театър. Реалност, в която и зрителят участва, ей така, без да иска.

Играта на младата Рая Пеева в ролята на Алис впечатли с драматизъм и дълбоки чувства, останалите актьори – Мариана Жикич, Даниел Цочев и Роберт Янакиев са познати на почитателите на изкуството. Режисьорът Здравко Митков и артистите придават на характерите оригиналност и неподправеност, каквато има в съвременните човешки отношения.

Милена Милева, в-к 24 часа

Драма

Препоръчителна възраст: +16

Дрескод

НЯМА

Отблизо

Подробности за мястото на събитието

Театър Възраждане

Още на Театър Възраждане календар

Адрес

София, пл. Славейков 4, Столична библиотека

Напътствия

София, пл. Славейков 4, Столична библиотека Още...